Niemand aan de Zijlijn! | Bennema State Hurdegaryp
17134
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17134,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Bennema State Hurdegaryp

Bennema State in Hurdegaryp is een zgn. woonzorgcentrum voor mensen op leeftijd. Voorheen noemden we dit een bejaardentehuis maar tegenwoordig dekt zo’n term allang de lading niet meer. NadZ is samen met de gemeente Tytsjerksteradiel en Bennema in september begonnen met een project waar mensen werkervaring kunnen opdoen in de meest brede zin van het woord. Hoewel je in eerste instantie vooral denkt aan ouderenzorg en de daarbij behorende werkzaamheden, is Bennema veel meer dan dat. Er is een grote tuin, een dierenweide, een keuken met een restaurantje en winkel, een activiteitencentrum, kortom volop keus voor de deelnemer die weer een volgende stap in haar/zijn ontwikkeling wil zetten.

 

Daarnaast worden, daar waar mogelijk, de trajecten gekoppeld aan een opleiding in de zorg. Noorderbreedte, de organisatie waar Bennema onder valt, heeft al aangegeven dat ze op zoek zijn naar gemotiveerde mensen die graag in de zorg aan het werk willen.