Niemand aan de Zijlijn! | De Werk Carrousel Leeuwarden (WCL)
17133
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-17133,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

De Werk Carrousel Leeuwarden (WCL)

Op het industrieterrein de Zwette, in een loods van Althuisius logistics, is september ’17 de Werk Carrousel Leeuwarden gestart. Een initiatief van Niemand aan de Zijlijn waar deelnemers aan het werk gaan in een beschermde werk-en leeromgeving. Daar krijgen ze de gelegenheid om werkervaring op te doen en een arbeidsritme op te bouwen, vanuit het principe ‘instroom-doorstroom-uitstroom’! Zo worden de deelnemers uitgedaagd om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling. Het werk wat verricht wordt, is met name seriematig maar wel weer afwisselend. In feite maakt de WCL deel uit van een logistiek netwerk waarbij (deel)producten worden aangeleverd, in elkaar worden gezet en/of verwerkt, om vervolgens vervoerd te worden naar de klant of opdrachtgever.

 

De WCL heeft afspraken gemaakt met diverse partnerbedrijven waarbij de doorstroom naar zo’n bedrijf ook mogelijk is.

 

Vanuit de andere locaties en projecten van NadZ kunnen deelnemers ook tijdelijk in de WCL geplaatst worden, waarbij dan de WCL als een test-en trainingcentrum fungeert. Aan de hand van de ervaringen, die in een kortdurend traject van 2/3 maanden, zijn opgedaan, wordt dan een vervolgtraject opgesteld.