Niemand aan de Zijlijn! | Locatie Sumar – It Griene Nêst (IGN)
16926
page-template-default,page,page-id-16926,page-child,parent-pageid-16470,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Locatie Sumar – It Griene Nêst (IGN)

 

IGN is de locatie in Sumar waar NadZ in 2014 startte. Door de uitbreiding van locaties in Leeuwarden (WCL) en Hurdegaryp (Bennemastate),  wordt dit inmiddels de hoofdlocatie genoemd. It Griene Nêst was in de regio een begrip. Eigenaar/verhuurder Tjalling Holwerda verwoordde het ooit als volgt, “It Griene Nêst is in plak foar minsken dêr gjin plak foar is”. Het was mede vanwege deze uitspraak, dat NadZ vanuit haar filosofie met de mensen die aan die Zijlijn terecht waren gekomen op deze locatie aan het werk ging.

 

It Griene Nêst is een broedplaats van verschillende activiteiten. Waaronder de lunch-koffie/theeschenkerij de Halte, de zorg voor de beestjes waaronder kippen en geiten, een naai-atelier, diverse klussen in de groenvoorziening en wat al niet meer. Naast de specifieke NadZ-begeleiding is er, daar waar wenselijk, ook aandacht voor taalverwerving en taalondersteuning. Mede door de samenwerking met de andere locaties is er sprake van een divers aanbod aan werkzaamheden, voor elk wat wils!