Niemand aan de Zijlijn! | It Griene Nêst (IGN)
16926
page-template-default,page,page-id-16926,page-child,parent-pageid-16470,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.6,vc_responsive

It Griene Nêst (IGN)

IGN-logo-nadzIGN is in de regio een begrip. Al geruime tijd is dit een plek waar, zoals eigenaar/verhuurder Tjalling Holwerda het ooit verwoordde, “It Griene Nêst is in plak foar minsken dêr gjin plak foar is”. Het was mede vanwege deze uitspraak, dat NadZ vanuit haar filosofie met de mensen die aan die Zijlijn terecht waren gekomen aan het werk gingen.

Daarnaast is It Griene Nêst een broedplaats van verschillende activiteiten. Letterlijk gezien alleen al omdat we een kippenhok hebben met daarin zeer actieve legkippen. Naast de beestjes’, die we uiteraard elke dag moeten verzorgen, is er nog een ondernemer op het terrein van IGN

Jelle heeft een kwekerij met o.a. blauwe bessen, aardbeien vruchtbomen en een likeurstokerij.

  • geen ondernemers maar wel prominent aanwezig en van wezenlijk belang op IGN, is het beheerdersechtpaar, Nynke Bosgra en Durk Douwes. Zij zorgen in de vakanties en weekenden voor de ‘beestjes’ en het toezicht. Voor iedereen op IGN een geruststellende gedachte! Daarnaast is Durk sinds één januari 2017 als werkbegeleider aan NadZ verbonden.

De stichting ‘It Griene Nêst’ heeft jarenlang, via het kenniscentrum Friese rassen, er voor gezorgd dat de kennis en kunde omtrent deze rassen, behouden is gebleven. Mede door het wegvallen van subsidies heeft het bestuur van de stichting  besloten om te stoppen met haar werkzaamheden.