Niemand aan de Zijlijn! | Het ontstaan
16473
page-template-default,page,page-id-16473,page-child,parent-pageid-16470,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Het ontstaan

Maart 2014 is ‘Niemand aan de Zijlijn!’, gestart op It Griene Nêst (IGN) in Sumar (Tytsjerksteradiel Frl.) met een werk-ervaringsproject. Onze eerste deelnemers (3) werden aangemeld via de gemeente Tytsjerksteradiel. Na twee maanden waren dit er 8 en aan het einde van 2014 hadden we 23 mensen in traject.

 

In september 2015 zijn we in samenwerking met de gemeente Tytsjerksteradiel begonnen met het ‘Speeltuinen Project’. Twee/drie keer per week gaan we alle speeltuinen in de gemeente bij langs en legen we de prullenbakken en ruimen het zwerfafval op. Vanaf mei ’15 hebben we een contract met voetbalvereniging ONT (Opeinde ) afgesloten. Deelnemers van ons helpen de vrijwilligers van de vereniging met allerlei voorkomende werkzaamheden. Daarnaast waren we van januari 2015 tot januari 2017 verantwoordelijk voor de bemensing van de Wasstraat aan de Noordersingel in Burgum. Mooie voorbeelden van projecten waar onze deelnemers relevante werkervaring op kunnen doen.

 

In maart 2016 hadden we 36 deelnemers in een traject. Inmiddels is dit, door diverse nieuwe initiatieven, uitgegroeid naar 63 mensen in mei 2017.

Het grootste deel komt uit Tytsjerksteradiel maar inmiddels hebben we ook mensen uit de gemeenten om ons heen in traject (o.a. Dantumadiel, Achtkarspelen, Smallingerland). Bovendien hebben we door een contract met het UWV een aantal deelnemers aangemeld gekregen via die route. Kortom een afwisselende samenstelling van mensen met een diverse achtergrond, prachtig!