Niemand aan de Zijlijn! | Kleur bekennen met Noorderbreedte
17358
post-template-default,single,single-post,postid-17358,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Kleur bekennen met Noorderbreedte

Kleur bekennen met Noorderbreedte

Noorderbreedte en NadZ zijn van plan om ‘kleur te bekennen’, m.a.w. om binnen de grote groep Nieuwkomers enthousiaste mensen op te leiden voor een baan bij NB. Er is een zogenaamd voortraject opgesteld waarbij binnen het tijdsbestek van 3/4 maanden middels een selectie wordt vastgesteld welke kandidaten door kunnen naar een BBL traject.

Wat heb je nodig om in de ouderenzorg te werken? Natuurlijk salaris, liefst genoeg! Het werk doen waar je voor bent opgeleid en….. natuurlijk fijne collega’s. Een team waarmee je samen plezier beleeft, de handen letterlijk en figuurlijk uit de mouwen steekt, elkaar aanvult en opvangt, zodat je aan het eind van de dag moe maar voldaan huiswaarts keert.

Zo’n team verdient iedereen. Soms is het er al, soms nog niet. Er zijn allerlei redenen te bedenken waardoor het nog niet helemaal lukt. Te weinig mensen voor te veel werk is vaak één van de oorzaken. Om ons heen wordt her en der geroepen dat er een schreeuwend te kort is aan goed personeel. De bouw, de NS, de metaal en de zorg, allen hebben tientallen vacatures uitstaan maar krijgen ze niet ingevuld. Zijn er dan geen mensen, geen goede kandidaten, zijn ze er niet?

Jazeker wel, je zult echter goed moeten zoeken en dan niet via de welbekende weg of de geëigende routes. Noorderbreedte (NB) heeft inmiddels ervaring opgedaan met het invullen van vacatures door het enigszins anders aan te pakken. Samen met Niemand aan de Zijlijn! (NadZ) zijn er in het verleden een aantal pilots opgezet waardoor mensen, die aan de (denkbeeldige) ‘Zijlijn’, stonden, succesvol binnen NB aan het werk zijn gegaan.

Succes verzekerd??? Nee, niettemin verdient de Syrische jongedame, die gevlucht is uit het platgebombardeerde Idlib, de kans om het team te versterken en wat kleur te brengen in de locaties van Noorderbreedte.