Niemand aan de Zijlijn! | Durk Douwes
17205
page-template-default,page,page-id-17205,page-child,parent-pageid-16476,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-17.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.13.0,vc_responsive

Durk Douwes

Als bewoner/beheerder van locatie It Griene Nêst te Sumar verzorgde ik de dieren tijdens de weekenden en in de avonduren. In 2017 werd ik door NADZ gevraagd om bij hen als werkbegeleider te komen werken. Ik doe samen met de deelnemers het groenonderhoud van het Zonnepark, de boomwallen, het houtkloven en de verzorging van de dieren. Door gewoon buiten aan het werk te gaan, leren hoe een bosmaaier werkt, het kloven van hout en in het voorjaar aan de slag in kas en moestuin, geeft zowel de mensen als mezelf voldoening.

Voor mij is het belangrijk dat we samen aan het werk zijn en een vertrouwde plek bieden waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Op die manier krijgen deelnemers ook weer vertrouwen in zichzelf. Door een arbeidsritme te bieden komt er weer regelmaat en is de stap naar een eventuele werkplek makkelijker gemaakt.